Sporzaverslaving

Ik heb enkele maanden geleden nog m�n kabelabonnement opgezegd omdat ik amper aan 5 uurtjes tv kijken per week kwam (zonder sportuitzendingen). Bovendien kijk ik voornamelijk naar die zenders die ook via antenne makkelijk te ontvangen zijn (Canvas en TV1), tel daar dan nog het hoge abonnementsgeld bij (150 euro) dat ik zo ineens moest ophoesten, en je denkt al eens 2x na voor je het zomaar verlengt.
Er was ook nog een andere, niet onbelangrijke factor, die me helemaal deed besluiten om niet langer een abonnement op kabeltv te nemen: een verhuis in september  waar ik al zeker van kabelprovider zou moeten veranderen en dus een nieuw abonnement zou moeten betalen.

Maar nu is er dus Sporza, een zegen is het! Eindelijk iets op tv. Je zet je tv aan, stemt af op Sporza en er is sport op de buis. En die sport die blijft maar komen, een onuitputtelijke bron van sport is mijn kijkkastje geworden. Op ��n dag ben ik veranderd van een sporadische tv kijker naar een tv junk. Gisteren was het al zover dat ik niet wilde gaan slapen omdat er telkens nog een nieuw item kwam dat ik toch zeker niet kon missen.

Een zegen enkel voor mensen met kabel, jammer genoeg, verschillende vrienden van me (sportliefhebbers ook) krijgen dankzij Sporza deze zomer niets van sport  te zien op hun scherm.  Is het dan zo moeilijk om Sporza ook toegankelijk te maken via antenne (te duur / technisch te ingewikkeld)?  Is het niet de rol van de openbare omroep, haar produkten open te stellen voor elke belastingbetaler?
Heel die sportzender tot en met de uitzendrechten die betaald moeten worden voor de verschillende sportevenementen worden per slot van rekening toch gefinancierd door een vette overheidsdotatie?  Nu ja, VRT heeft met VRTnieuws.net en 50j televisie al bewezen  aan toegankelijkheid  niet zo veel belang aan te hechten.

Nog 14 dagen op de tanden bijten en dan mag ik me volledig laten gaan, kan ik zonder schuldgevoelens hele avonden al liggend in m�n zetel doorbrengen en me overgeven aan de adrenaline van de sport.  Het gaat een sportieve zomer worden, ik voel het in m�n kuiten! Dat Chello m�n onbetaalde rekening nog maar even laat liggen.

Nu moet ik dringend gaan, Vannieuwkerke is al begonnen met A propos Roland Garros!