Blessureleed

April is niet alleen voor toprenners een levensbelangrijke maand, ook voor vrijetijdslopers is dit maand waarin alles begint en je de vruchten moet plukken van een hele winter hard trainen. Toch voor zij die enkele wedstrijdjes gepland hebben. Zo heb ik me ingeschreven voor de Ten Miles van Antwerpen eind april en de 20K van Brussel einde mei. En net nu krijg ik last aan de achillespees van m’n linkervoet. Ik had het vorige week al gevoeld, een branderige pijn. Niet de gewoonlijke stijfheid aan de pees bij het opstaan of aan het begin van een loopje, maar een constant branderig gevoel de hele dag. Het werd zelfs zo erg dat ik beetje mankend liep en helemaal niet graag meer trappen deed. Het leek beter te gaan nadat ik enkele dagen in m’n loopschoenen was gaan werken, heel modieus!!! Maar sinds gisteren is het er weer.
Anayway, de wedstrijdjes zal ik wel kunnen , heb niet echt veel ambitie om toptijden te al wilde ik wel m’n vorige tijd verbeteren.
‘k ben daarjuist toch naar de training gegaan om de loopmaatjes even te zien en de sfeer op te snuiven. Maar na overleg met de trainster leek het toch beter om niet mee te lopen en naar de Dr. te gaan.
Het deed toch pijn om zo na de donkere winter iedereen enthousiast dartelend te zien vertrekken voor wat het eerste lenteloopje in het bos moest worden en zelf op de fiets te stappen en terug naar huis te rijden.
Nooit van mezelf gedacht maar het is toch maar een shitgevoel dat ik zelf niet mee kan lopen…
Morgen naar de Dr en hopen dat het slechts ingebeeld is en dat ik vrijdag toch mee het bos in kan.