Valse Start

Ik ben alvast niet onder een goed gesternte begonnen aan de voorbereiding. Vorige week zaterdag ben ik nog bij iemand gaan helpen om een muur te slopen in zijn verbouwend huis en daar moet ik iets verkeerds gedaan hebben: zondag al een beetje en maandag zat mijn rug helemaal geblokkeerd. Ik ben er toch nog in geslaagd om zondag te gaan fietsen en dinsdag te gaan zwemmen. Het fietsen ging wel: enkel het op- en afstappen deed vermoeden dat er toch iets niet juist was. Bij het zwemmen kreeg ik tintelingen in m’n voeten.
Woensdag pas kon ik dan bij een osteopaat terecht en die deed wonderen. Binnengegaan als een kreupele en fluitend buitengewandeld, en die osteopaat heeft enkel maar wat gedraaid en gewrongen aan benen en en armen. Wat een wonderen! Ik zou iets van een diepe spierkramp gehad hebben ergens in m’n onderrug.
Diezelfde woensdag nog een rustig duurloopje gedaan.

En dan ben ik gisteren stevig onderuitgegaan op m’n trainingsloopje. Ik geloof dat het de eerste keer is dat ik tijdens het lopen val, en natuurlijk net in die week dat ik beetje moet oppassen met m’n rug. Een behoorlijke smak gemaakt, ik ben met m’n voet achter een uitstekend wortel blijven hangen en dan plat tegen de grond. Daar heb ik dan eventjes groggy blijven liggen maar dan toch verder kunnen lopen. Buiten een geschaafde knie en “iets” in de rug blijkt er niet veel te zijn blijven hangen.

Seffens ga ik voor de eerste keer combinatietraining proberen. Eerst gaan fietsen met een klein groepje zo’n kleine 50 Km en daarna aansluitend lopen. Thuiskomen, schoenen wisselen en vertrekken. Ik ga slechts een heel klein toertje lopen denk ik, laat ik eerst maar wennen aan die omschakeling.