Samenaankoop isolatie

Zo’n 3 weken terug (16 februari) zijn we naar de startersvergadering voor de van isolatiemateriaal geweest. Bedoeling van de eerste vergadering was om een werkgroep samen te stellen die het hele project zou leiden. Die werkgroep zou dan van de stad ondersteuning en faciliteiten krijgen.

Het is echter niet de werkgroep noch de stad Leuven die gaat aankopen, ze gaat enkel de procedure bepalen, het materiaal kiezen en de leveranciers vastleggen die zich mogen inschrijven voor de offerte. De verantwoordelijkheid blijft dan ook bij de uiteindelijke koper, die plaatst zelf zijn bestelling bij de geslecteerde leverancier aan de voorwaarden verkregen door de werkgroep. Hij is dan ook zelf verantwoordelijk voor de juiste keuze van het materiaal dat hij nodig heeft.

Het project leek ons nuttig en interessant, vooral ook omdat we zelf van plan zijn ons dak binnenkort te voorzien van isolatie, en dus hebben we ons zelf opgegeven om mee te stappen in de werkgroep. Niet omdat we grote doe-het-zelvers zijn, noch omdat we specialisten zijn in isolatie, maar wel omdat we er zin in hadden en ons voor iets wilden engageren hier in Leuven.

De eerste infovergadering is ondertussen al zo’n drie weken geleden en we hebben niets meer gehoord ondanks de belofte dat het maar enkele dagen zou duren vooraleer de werkgroep was samengesteld. Ofwel lopen we al direkt achter op de strakke planning ( die nodig was om het project te kunnen voltooien tegen het einde van het jaar) ofwel is het een stille dood gestorven… Misschien wel door een gebrek aan vrijwilligers voor de werkgroep.
Maar dan is het niet netjes om niets te laten weten aan de mensen die zich wel hadden opgegeven.

Update 16/03/09:
Na een mailtje van ons, hebben we de bevestiging gekregen dat het project nog bestaat en dat we er binnenkort iets van zullen horen. Niet meer of niet minder, we blijven dus nog een tijdje in blijde verwachting.

Links over de samenaankoop
DSO
Stad Leuven
Leven in Leuven