Benno_20090315 008

Tweede fietstraining

Afgelopen zondag was weer excellent fietsweer, dus er weer op uit voor een toerken. We wilden ook onze Doggy handlebar bag uitproberen die we zaterdag hadden gekocht in de hoop zo ver te krijgen dat we hem er in mee konden nemen op onze fietstochtjes.

Dat is al bij al goed meegevallen in het begin was hij wel bang en hij sprong er dan, ondanks alle veiligheidsmaatregelen al uit, na amper 2m gefietst te hebben. Daarna ging het beter, vooral omdat ik alerter was en sneller reageerde. Uiteindelijk zag hij het leuke er wel van in en begon zich te amuseren door rond te kijken. Het is wel nog enkele keren spannend geweest wanneer we te dicht bij eenden of vogels passeerden, dan was ie amper te houden.

Het mandje is simpel in te klikken in een houder op je stuur en weegt heel weinig, het bestaat volledig uit stof en 1 ijzeren ring om het geheel een beetje in vorm te houden. De bevestiging aan het stuur kan nog wat beter want het heeft de neiging om te zakken naarmate je langer rijdt en we zijn dan ook geëindigd met het mandje bijna op het voorwiel. Hier gaan we dus nog iets op moeten zoeken.

Cijfers van onze rit heb ik niet echt. Ik vermoed een dikke 35 km en we zijn 2u onderweg geweest. Desondanks durf ik het toch sport te noemen want met zo’n extra 8kg aan je stuur is niet altijd even simpel, vooral bij wind op kop werd er toch serieus gezucht 😉

Benno_20090315 008