Bouwpunt André Celis

Ben niet zo’n doe-hetzelver. Ik probeer het nu wel maar ben niet de specialist. Ik ga ook niet graag naar zo’n doe-het-zelf zaken om uitleg te vragen omdat je al snel merkt dat zij laten merken dat je er eigenlijk niks van kent.

Niet zo bij andré Celis in Lubbeek. Daar kan je altijd terecht met vragen. Zelfs al heb je maar een vaag idee van hoe je eraan moet beginnen of hoe iets gedaan moet worden. Als je daar een paar vragen stelt gaan ze er altijd verder op in en denken ze samen met jouw een manier uit om het op te lossen. Heel sympathiek ook, er mag zog veel volk in de winkel staan, ze zullen altijd tijd uittrekken om tot een oplossing te komen.

Als je dat vergelijkt met de Gamma’s, Hubo’s en Brico’s van deze wereld, wat een verschil. Daar krijg je amper een antwoord op je vragen, durven ze je al eens met niet-compatibel werkgerief doorsturen (“jaja meneer, dat gaat zeker werken”), als je het al niet opgeeft na een half uur tevergeefs wachten aan de infobalie…

Zo’n winkel mag dan al een beetje duurder zijn, al betwijfel ik dat sterk, de service voor klussers zonder ervaring bespaart heel wat. Daar ga ik echt graag winkelen.

Oh ja, en dan staat er ook nog altijd een thermos verse koffie waar je vrij van mag nemen terwijl je wacht.