Keuken

Renovatie keuken: deurtjes

Vanavond weer enkele deurtjes gemonteerd en handvaten geplaatst.
Keuken

Het plaatsen van die handvaten op zo’n gelakte kastdeuren is geen sinecure. Zo’n deurtje kost vrij veel en je zou niet graag hebben dat de lak barst. Maar wij hebben enkele tips gekregen van een professional en ik ben niet te beroerd om die met jullie te delen 😉

  • Zorg voor een vlijmscherpe boor
  • Plak de lak af met schildertape (zo van die tape die wordt gebruikt bij het schilderen om af te plakken) op de plaats waar je wilt boren
  • klem een stuk hout tegen de achterkant (dmv een sergeant): om te voorkomen dat het barst
  • Zet je boor op de lak en boor naar de houten kant toe: de kans dat het barst, is aan de achterkant groter dan aan de achterkant

We hadden graag alle handvaten horizontaal gezet om zo mooie lijnen te crëeren, maar bij de hoge kast was het onmogelijk omdat die zo smal is dat we zouden moeten boren waar de scharnieren zitten.

Van Ikea niks dan goeds. De hebben we besteld op 03-01-09 om te laten leveren op 10-03-09. We zijn er echter pas dit weekend toe gekomen om de deurtjes te plaatsen, al die tijd stonden ze nog mooi ingepakt in de woonkamer. En dus hebben we nu pas bij het uitpakken gemerkt dat er twee rode tussenzaten.
Wij dus gisteren naar Ikea Zaventem met de vraag of we die konden omwisselen. Dat was geen enkel probleem al moest ze wel even lachen toen ze de besteldatum zag. En we hebben iets moeten bijbetalen want de deurtjes waren ondertussen 5 euro opgeslagen.