Tanzania: het plan

We gaan naar Afrika op reis, op huwelijksreis zo je wil. Dat plan ligt al een jaar vast.
We willen graag de Kilimanjaro beklimmen, een safari doen en Zanzibar bezoeken. dus, dat plan ligt ook al een jaar vast.
Maar daar stokt het. Veel verder in de voorbereidingen geraken we niet.

We hebben dan maar tickets geboekt, onder het motto: ” als de tickets geboekt zijn, worden we wel verplicht om de reis voor te bereiden tot in de details en we een complete blauwdruk van de hele reis hebben”.
Dat was 3 weken geleden. Ondertussen hebben we al de nodige inentingen ondergaan en informatie verzameld voor een reisapotheek maar we hebben nog altijd niks vastgelegd.

En dan las ik vandaag dit stukje:
“Alles wat je nodig hebt is een rugzak, een tandenborstel en een eindpunt. Het meest belangrijke is te de stellige overtuiging dat je zult raken waar je wilt zijn. Mentaal klaar zijn voor een reis is duizend keer belangrijker dan te weten hoe laat de boot vertrekt en hoeveel een visum kost. Als je in je hoofd weet dat er maar één ding is dat telt – de reis en niets anders dan de reis – ben je klaar, is je plan rond.”

Awel dat gaat het dus worden he. Het enige wat belangrijk is, is dat we 02 juli in Zaventem vertrekken richting Naïrobi en 26 juli opnieuw in Naïrobi moeten staan. Ondertussen willen we graag passeren langs de Kilimanjaro, langs de kust in Dar Es Salaam geraken, een safari doen in het zuiden van Tanzania en enkele dagen niks doen op de stranden van Zanzibar.
Uiteindelijk hebben we tijd genoeg, zeker als je ervan uitgaat dat het onderweg zijn een doel op zich is. Je kan je ook per binnenlandse vlucht verplaatsen van de ene toeristische hotspot naar de andere om zoveel mogelijk highlights mee te pikken maar zo krijg je niet echt een idee van het continent.

We gaan wel blijven lezen en alle tips verzamelen in een boekje dat we meenemen kwestie van toch een beetje een leidraad te hebben.