Fietstrektocht door Tunesië

Ik ga iets doen waar ik al heel lang over droom maar wat er nog nooit van is gekomen. Tot nu dus. Morgen rond 18u stijg ik op richting Tunesië om er een week te gaan rondtrekken met de fiets.

Zoals wel meer hebben we ook deze keer enkel onze tickets heen en terug geboekt. Het reisschema dat we in onze kop hebben speelt zich vooral rond enkele highlights in het noorden af. We gaan maar een week dus we hebben sowieso fel moeten schrappen. Het zal een korte kennismaking zijn met en Tunesië en fietstrekvakantie.

De vlucht is naar Enfidah. Vandaar fietsen we naar El Jem (Colloseum), Kairouan (moskee is 4e heilig plaats ter wereld voor de Islam), Le Kef (bergstadje), Dougga (oude Romeinse stad, UNESCO werelderfgoed) en vandaar naar Tunis of terug richting vliegveld.

Het is de eerste keer dat ik ga rondtrekken met fiets en bagage dus geen idee wat we mogen verwachten. Er zitten verplaatsingen tussen van rond de 100Km. Maar dat zullen we moeten ervaren of het mogelijk is. Naar’t schijnt kan het er fel waaien 🙂

Waarom Tunesië? Omdat mijn reisgezel van een wereldfietser had gehoord dat Tunesië ideaal is om met de fiets te bezoeken. Je vindt er veel bezienswaardigheden op fietsbare afstanden. De wegen zijn er goed en dan is er nog het klimaat. Geef toe, 25°C nu in oktober er zijn slechtere klimatalogische omstandigheden om te fietsen in deze tijd van het jaar 🙂

Ik ga ook deze keer proberen om een dagboek bij te houden. Dat zal in de loop van november hier wel ergens online komen. Indien mogelijk komen er korte updates via twitter.

UPDATE: Verslag en dergelijke vindt u hier.