Kopieerrecht

Vandaag heb ik via Google Analytics een link gevonden naar Travelbabbel vanop het Tunesië-forum. En zoals je kan zien hebben ze het verslag integraal gekopieerd met een linkje naar mijn Travelbabbelsite. De commentaren op het verhaal zijn allemaal zeer lovend maar toch voelt het niet zo fijn om een tekst waar we lang aan geschreven hebben zo te zien weggeplukt worden zonder ook maar ietofwat toestemming te vragen.

Dus heb ik één van de beheerders van de site een vriendelijke mail gestuurd:

Dag,

Ik vind het leuk dat jullie mijn verslag de moeite vinden om te publiceren op jullie site. Mijn oprechte dank daarvoor.
Ik vind het echter niet zo leuk dat jullie de volledige tekst integraal hebben gekopieerd en geplakt op jullie site, weliswaar met onderaan een kleine link naar mijn site, maar zonder mijn toestemming te vragen.

Wij hebben lang en hard gewerkt aan die tekst en als er dan iemand even langskomt en die tekst kopieert op zijn site dan is dat echt niet fijn.

Ik zou het apprecieren als jullie de tekst zouden vervangen door een paragraaf met een meer lezen link naar het verhaal op mijn site. Als jullie zo’n paragraaf plaatsen, kunnen we allebei tevreden zijn. Jullie kunnen een verhaal aan de bezoekers van je site aanbieden en ik krijg bezoekers van jullie site die het verhaal willen verder lezen en wie weet gaan ze wel verder zoeken.

Bedankt om hiermee rekening te houden,

Jelle.

Ik ben benieuwd hoe ze gaan reageren, ik hoop dat ze het respecteren en de volledige tekst vervangen door een paragraaf met een lees meer link. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

UPDATE
Het stukje werd reeds aangepast zoals gevraagd. Erg snelle reactie, bedankt!