Feestje in de Villa Ernesto

Mijn vrouw werd een tijdje geleden 30 jaar en dat is toch een speciale verjaardag. En bij speciale verjaardagen horen feestjes. En bij een feestje hoorde deze keer een zaaltje dachten wij zo.
Enfin, om een lang verhaal kort te maken: mijn vrouw heeft een feestje gegeven op de bovenste verdieping van de Villa Ernesto: Guantanamo bay heet het zaaltje.

Een privé feestje geven met barman gaat dus en zelfs zonder extra te betalen. Je krijgt bonnetjes ter waarde van 2 euro die je naar believen kan uitdelen. De drank wordt afgerond: bvb een wijntje van 2,50€ (caféprijs) krijg je voor 1 bonnetje, voor een Desperado’s van 3,50€ (caféprijs) betaal je 2 bonnetjes en cocktails kosten 3 bonnetjes. Lijkt me fair. Ze bieden ook punchbowls met een huisgemaakte cocktail aan, zou 5l bevatten en kost 70€.

Je kan eigen muziek voorzien maar vraag me niet hoe de dj booth eruitziet, wij hebben geopteerd voor de muziek van de dj van beneden.

Een groot minpunt was het afsluiten: op een gegeven moment werd gewoon de muziek afgezet en floepten de lichten aan. Zonder verwittiging. Akkoord, er was niet veel volk meer en het consumatieritme was aan de lage kant (economisch niet meer te verantwoorden?), maar de barman had toch op z’n minst even kunnen komen waarschuwen dat het bijna gedaan was in plaats van het zo boertig af te breken?

Het feestje was een succes. Beetje gezapiger dan vroeger maar wel heel gezellig: bijgepraat met mensen van lang niet meer gezien enzo. En dat gezapiger zou eigen zijn aan de leeftijd ’t schijnt, het fenomeen babyboom in onze vriendenkring zal daar niet vreemd aan zijn 🙂