Bakstenen

Luie Charel

In de 2e fase van de verbouwingen is het de bedoeling dat de schouw in de woonkamer en de schoorsteen op verwijderd worden. Het eerste om een ruime woonkamer te krijgen die niet meer opsplitst, het tweede om van de een grote slaapkamer te maken. In het eerste plan van de architect werd dat uitbesteed aan de aannemer. Maar al na de eerste offerte hebben we snel beslist om dat zelf te doen. Afbreken is uiteindelijk simpel, het kost alleen wat tijd.

Het schijnt dat je best van boven naar beneden werkt, zou iets te maken hebben met één of andere fysicawet, wij dus boven op zolder begonnen. De schouw was snel afgebroken maar nu moesten al die stenen naar buiten gedragen worden, niet echt een vlotte klus. En omdat we van luie Charel zijn, hebben we een hele tijd gezocht naar een manier om dat gedaan te krijgen zonder ons moe te maken er rekening mee houdende dat we in het huis wonen en dus liefst zo weinig mogelijk vuil maken. Het zijn jammer genoeg te weinig stenen om via zo’n stortpijp en een gat in het dak alles rechtstreeks in de container te kappen.

Het simpelste is om de stenen emmer per emmer via het wankele zoldertrapje naar beneden te dragen maar dat is fysiek heel zwaar (Luie Charel!) en ook gevaarlijk gezien de staat van het trapje. Na enkele uren zoeken en denken hebben we dan een redelijke oplossing gevonden: een emmer aan een touw om de stenen van de zolder naar de eerste verdieping te laten zakken waar iemand staat te wachten die de emmer begeleidt naar de kruiwagen op het gelijkvloers. Na 5 emmers is de kruiwagen vol en wordt ie naar buiten gereden en uitgekapt.
Op die manier heeft Luie Charel al zijn stenen beneden gekregen zonder zich moe te maken.

Oh ja, via die blogpost over oude bakstenen is er gisteren iemand 105 bakstenen komen afhalen, hij betaalde er zelfs 5 euro voor. Tel daar de prijs van een puinzak bij en mijn winst is 125 euro 🙂

Bakstenen