Koolhydratenbom (vegetarische ovenschotel)

Een kei-lekker receptje, ideaal voor loperks die in marathonvoorbereiding zijn.

Ingrediënten:
250 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
2 theelepels kruidenbouillonpoeder
800 gram prei
250 gram champignons
knoflookpoeder
1 blik kidney beans
2 bananen
50 gram rozijnen
50 gram Parmazaanse strooikaas
een paar druppels olie (voor het invetten van de ovenschaal)

Bereiding:
Kook de zilvervliesrijst met de kruidenbouillon in ongeveer 45 minuten gaar. Snij ondertussen de prei en was dit in ruim water. Kook de prei in een pan met een klein beetje water in 10-15 minuten gaar.
Was de champignons met weinig water (anders zuigen ze zich helemaal vol!) en snijd deze in plakjes.
Bak de champignons zonder vet in een koekepan met anti-aanbaklaag (Doe de champignons pas in de pan wanneer deze goed heet is, anders gaan ze vastplakken). Bestrooi de champignons met knoflookpoeder.
Doe de gekookte prei, de gebakken champignons en de (uitgelekte!) kidney beans in een pan. Laat het geheel goed warm worden.
Snijd ondertussen de bananen in schijfjes en voeg deze samen met de rozijnen bij de groenten.
Voeg hier als laatste de rijst aan toe en roer dit mengsel goed door.
Vet de in met een paar druppels olie. (Dit kan je het beste met een stukje keukenrol doen; een gedeelte van het blijft dan achter in het keukenpapier.)
Doe het mengsel in de ovenschaal en strooi de Parmazaanse kaas erover.
Gratineer de volle ovenschaal in een paar minuten goud bruin.
Eet smakelijk!