Schuifpuzzel

schuifpuzzelAl sinds we hier wonen verhuizen we om de zoveel tijd spullen van plaats. Ons huis is aan de kleine kant en wordt deel per deel gerenoveerd wat ons regelmatig tot kleine reorgaties noopt.

We zijn hier heel creatief met kasten. We hebben hier een kast die we al hebben opgehangen in de keuken, in de eetkamer en die nu hangt in de “bureaukamer”. Daar gaat ze blijven hangen tot ze mee kan naar wat de definitieve bureau zal worden.
Een andere kast heeft al dienst gedaan in de woonkamer als boekenkast en staat nu bij Daan als kleerkast. Erg handig voor babykleertjes zo’n expedit-kast. Een andere halve expedit heeft een tijdje in de keuken dienstgedaan maar staat nu al op z’n 2e plaats in de woonkamer.

Ook Daan is al een paar keer van kamer veranderd. Eerst lag ie, zoals alle baby’s, bij ons op de kamer, ’t is te zeggen wij sliepen in zijn kamer in afwachting van de nieuwe slaapkamer op de zolder. Toen ie groot genoeg was hebben we zijn bedje verhuisd naar de “bureaukamer”. Maar door zijn slaapritme werd dat na een tijdje erg onhandig omdat we dan ’s avonds nooit  toegang meer hadden tot de computer en andere administratie. Dus werd ie opnieuw verhuisd, terug naar zijn eigen kamer en daar blijft ie tot ie het huis verlaat. In principe. Wij slapen nu in de “bureaukamer”, nog steeds in afwachting van de zolderafwerking.

En dan is er nog de “rommelkamer”, die is al het meest van al verhuisd. Van de kelder naar de bijkeuken, tot de oude badkamer en de zolder. Maar staat nu netjes in een gehuurde garagebox net om de hoek.

Eigenlijk kan je het zien als een schuifpuzzel, zo’n puzzel waar je de stukjes moet verschuiven tot alles in de plooi valt. Ooit gaat dat hier ook lukken, dan zijn alle werken achter de rug, hebben wij een definitieve plek gevonden voor alle stukken en kan dat hier blijven staan voor een jaar of 20 ofzo.