Luisterboeken op de iphone

Van mijn goede voornemens voor dit jaar is er nog niet veel in huis gekomen. Ik ging onder andere meer en minder sporten.

Dat laatste heb ik even volgehouden, al was een blessure daar een welgekomen hulp bij, maar sinds een paar maanden ben ik weer volop en veel te veel aan het sporten. Met dank aan de uitdaging om volgend jaar deel te nemen aan de halve triathlon van Leuven.

Meer lezen is me tot nog toe ook niet echt gelukt, al heb ik tijdens mijn vakantie wel een non-fictie boek en  mijn eerste biografie ooit gelezen, zijnde Ik ben God niet van Frank Vandenbroucke.

Dat smaakte naar meer en ik heb ondertussen ook het verhaal van David Millar ( ook wielrenner) “Racing through the dark” gekocht.

Maar ik slaag er dus niet in om meer te lezen dus ga ik eens iets nieuws proberen: . Ik heb het vroeger al eens geprobeerd maar verder dan het boek “De zwerver” van John Grisham ben ik toen niet geraakt. Dat eerste boek ging nog maar het volgende boek was “In Europa” van Geert Mak en daar ben ik hopeloos in vastgelopen.

Luisterboeken dus, ik zit veel tijd op de fiets en regelmatig in de fitness en dat is ideaal om naar boeken te luisteren. Op de fiets luister ik nu naar de radio of podcasts maar dat kan ik makkelijk afwisselen met luisterboeken.
In de fitness staat er meestal één of andere commerciële zender loeihard, ideaal dus om vanaf nu mijn oortjes in te doen en in de wondere universum van een boek te vertoeven terwijl ik mijn lichaam pijnig.
Tijdens het lopen verdraag ik geen oortjes, ik voel me afgesloten van de wereld en heb ook het rare gevoel alsof ik last heb met mijn evenwicht als ik mijn oren afstop met oortjes.

Ik heb het deze keer beter aangepakt, technologisch gezien dan toch. Ik heb me er een beetje in verdiept om mijn mp3’s door Itunes en te laten herkennen als als audiobook met de bijhorende voordelen. Als audiobook zal zo’n bestand nooit afgespeeld worden als je aan het shufflen bent door je music library en hij zou moeten onthouden waar je gestopt bent als je wat muziek gaat luisteren en niet opnieuw de track van bij het begin starten als je wilt verder lezen (sommige tracks zijn wel meer dan een uur lang.

 

Deze stappen heb ik uitgevoerd om de mp3’s te laten herkennen als luisterboek in itunes.

 • Selecteer de bestanden
 • rechtermuisklik en selecteer ‘Get info
 • Ga naar tab info en selecteer ‘audiobook‘ bij Genre
 • Ga nu naar de tab Optionen selecteer de volgende dingen:
  • Equaliser preset = Spoken word (niet echt van belang maar waarom niet)
  • Media Kind = Audiobook (dit was voor mij de optie nodig om itunes de track te laten herkennen als audiobook)
  • Remember playback position (onthoudt ie altijd waar je bent gebleven, ook als je ondertussen naar muziek geluisterd hebt)
  • Skip when shuffling (ik vermoed dat ie dit zelf doet als je audiobook geselecteerd hebt als mediakind)

 

 

Deze opties zouden moeten volstaan om van je mp3’s volwaardige audiobooks te maken en te kunnen genieten van een aangename luisterervaring.

 

Ik ben begonnen met het boek ‘Bedwelmd’ van Lulu Wang. Niet voor een bijzondere reden maar gewoon omdat ik dat ergens tegenkwam op mijn harde schijf. En voorlopig gaat dat vlot. Gisteren begonnen en heb vandaag toch al het eerste hoofdstuk (1u48′ luisteren) afgerond. Dank aan een saaie autorit heen en weer naar  Baal.

 

 

Als je graag wilt volgen wat ik allemaal aan het lezen ben kan je altijd mijn vriendje worden op Goodreads. Een soortement sociaal netwerk maar dan over boeken.