Fietskleding voor koude dagen [advertorial]

Met het vallen van de bladeren is ook koning winter in aantocht. De terrassen worden ingeruild voor de haard en de jassen mogen weer aan. Zeker op de fiets is de kou en wind goed merkbaar en is het zaak je goed in te pakken om warm te blijven. Uiteraard kom je met een muts, sjaal en handschoenen al ver. Maar fanatieke fietsers weten dat goede warme kleding veel kan beteken voor het fietscomfort. Het assortiment warme fietskleding bij Zalando geeft een ruime keus aan uitstekende kwaliteit fietskleding. Met de juiste kleding is ook in het winterseizoen een leuke sportieve bezigheid voor het hele gezin.

Kleding
Naast het dragen van dikkere kleding, zijn er ook specifieke artikelen om de kou te bestrijden. Thermo onderkleding geeft bijvoorbeeld veel warmte en zorgt ervoor dat transpiratievocht goed wordt opgenomen zodat het lichaam droog blijft. Naast onderkleding is een goed jack van belang. In de koude maanden is een wind- en regenbestendige jas erg prettig. Een standaard regenjas ademt slecht en zorgt ervoor dat je enorm gaat zweten. Let er dus op dat je jas ook een beetje ademt. Veel mensen krijgen ook snel last van koude tenen. Naast dikke sokken, zijn overschoenen een uitstekende oplossing om koude voeten te voorkomen.

Tips
Naast dat je kleding is aangepast op de winterse weersomstandigheden, is het goed om nog aan een aantal andere zaken te denken. Aangezien het sneller donker wordt is het tevens van belang om goed herkenbare reflecterende kleding te dragen en de fietsverlichting op orde te hebben. Houdt tevens rekening met gladheid in de winter. Het rijden op iets zachtere banden kan lelijke schuivers voor een deel voorkomen. Tenslotte, als je het onderweg erg koud krijgt, duik dan gewoon een kroegje in om je even op te warmen aan een lekkere versnapering!