Ovenschotel kikkererwten

Ovenschotel van kikkererwten

Erg lekker receptje. En even simpel.
Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwten
  • 1 grote ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels (olijf-)olie
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 1/2 dl rode wijn
  • 1/2 theelepel honing
  • 12 zwarte olijven
  • 150 gram geraspte belegen kaas

Bereiding.

Snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon, snijd deze in blokjes en bak ze mee met het uimengsel. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed over de bodem van de pan om de tomatenpuree te ontzuren. Schenk de wijn erbij en voeg de honing toe. Roer goed en doe de gare kikkererwten en de ontpitte olijven erbij. Beboter een ovenvaste schotel, doe de massa hierin,  strooi de kaas erover en plaats de schotel  in een voorverwarmde oven van 200’C om een bruin korstje te krijgen.