Ramen

Vandaag zijn ze de nieuwe komen installeren. We hadden gekozen voor aluminium raamprofielen van Reynaers: de CS68 3-kamerprofielen.
Voor het glas hebben we gewoon hoogrendementsglas genomen behalve voor de grote vensters aan de zuidkant, dat is 4-seizoensglas. Dit heeft een hogere isolerende waarde dan hoogrendementsglas. Het grote voordeel is dat het wel de aangename warmte van voor-en najaar binnen laat maar niet de hitte in de zomer. Het zou, volgens de firma iets te maken hebben met de invalshoek van de zon.

De installatie werd uitgevoerd door de firma Janssens Peeters uit Rillaar, en ik moet zeggen dat het een positieve ervaring was. Alles is uitgevoerd zoals beschreven in de offerte, netjes op een halve dag geplaatst binnen de afgesproken levertermijn. Een klein minpuntje is dat de voordeur niet in mat glas is geleverd maar in doorzichtig, dat gaan ze binnen een paar weken komen rechtzetten.

We hebben zelf de voorbereidingen getroffen zodat zij enkel de ramen eruit moesten tillen, dit was voor ons slechts een halve zaterdag werk maar scheelde toch een flinke som op de factuur, de binnenafwerking gaan we zelf ook doen maar dat zal pas binnen een paar maanden zijn nadat de centrale verwarming is geïnstalleerd.

Enkele sfeerbeelden:

Vrijwilligers aan het werk
Bruineveld oude ramen

Bruineveld oude ramen

Bruineveld oude ramen

Bruineveld oude ramen

Bruineveld oude ramen

Voor
Bruineveld_20081007 006

Na
Bruineveld_20090209 021

Ons huis tussen de anderen
Bruineveld_20090209 022

Je mist meer dan je meemaakt, helemaal niet erg. (Martin Bril)

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD