Pays des Collines (21/22 maart 2009)

We zijn afgelopen week een weekendje weggeweest naar de streek tussen Ronse en Doornik: Pays des collines. Een echte aanrader, een heel mooie streek. Beetje zoals de Ardennen: heuvelend, weidse zichten, ongelooflijk stil. Maar ook heel arm als je ziet in wat voor huisjes de mensen daar wonen, renovatiepremies zouden er wel van pas komen.

We hadden via een bongobon twee nachten geboekt in de Chambre d’hôtes: Le Paysage poëtique. Een oude boerderij die door een koppel afkomstig uit Leuven werd opgeknapt en omgevormd tot een chambre d’hôtes met vier slaapkamers. Het was een gezellige, stijlvolle chambre d’hôtes met een grappige gastvrouw Giorgia.
We hadden een zeer mooie slaapkamer, ‘de designkamer’ met een eigen badkamer in cottagestijl. We hebben er 2 avonden na elkaar echt heel lekker gedineerd: tijgergarnalen met pasta op vrijdagavond en een lamssteak met vergeten groenten zaterdags. Het supplement ( want niet inbegrepen in de bongobon) voor de warme maaltijd was meer dan schappelijk:10 €.
Het ontbijt had mijns insziens een beetje beter gekund: het aanbod aan beleg was net niet uitgebreid genoeg (gerookte hesp, jonge kaas en confituur), de broodjes waren op zondag niet echt heel vers.

Ik weet niet of het in elke chambre d’hôtes de gewoonte is maar hier was er één tafel en zat je dus met alle gasten samen aan tafel en werd je verplicht om de hele avond te converseren met wildvreemden. Niet direkt iets voor mij dacht ik maar uiteindelijk viel het nogal mee, de anderen waren een ouder koppel uit de buurt van Ninove en een jong koppel ook uit Kessel-Lo. Die laatste waren blijkbaar bevriend met onze buren en hadden zelfs onze nieuwe ramen al gezien, of hoe klein de wereld nog maar eens is.

Enkele foto’s van de stadswandeling in het historische centrum van Lille en van de omgeving van de Chambre d’hôtes:

Lille
weekend

weekend
Tintin en Congo gekocht op een boekenmarktje

weekend

weekend

weekend

weekend

weekend
Flammekuechen met een degustatiepaletje bier in Les trois Brasseurs (vlakbij Gare de Lille)

weekend
Een gebouw van de NSCF

Le Paysage poëtique
weekend
Le paysage poëtique langs achteren bekeken.

Doornik
weekend
Doornik, middeleeuwse stad.

Je mist meer dan je meemaakt, helemaal niet erg. (Martin Bril)

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD